Klättring Dolomiterna

Välkommen att skicka in en anmälan i april.

Klättring i Dolomiterna har anor och traditioner av klättring mer än 100 år. Detta är platsen du närmar dig med storslagna ögon och tar dig an klättringen med respekt. Världsarvets storslagna vyer kommer garanterat gör såväl intryck som avtryck.

Kvinna står med rep och klättrar.
En man står framför stora berg.

Kursinformation

  • Våren redan inbokad och höstens datum kommer i april
  • Plats: Dolomiterna/Italien
  • Datum: Datum kommer i april 2023
  • Tid: 5 dagar alternativt boka in oss per dag
  • Pris: 10 500:-/5 dagar alt 3500:-/kr dag
  • Max deltagare 6 personer

Om

Den här kursen riktar sig till er som vill utveckla sin klättring. Du har gått grundkurs, fortsättningskurs och räddningskurs 1. Du kanske går i tankarna att bli instruktör alternativt uppleva riktiga berg och vill därför gå ytterligare ett steg i din utveckling.

För att anmäla dig till denna kursen ska du minst ha gått en av kurserna hos Sydsveriges Guidebyrå.

Vid en intresse anmälan skickar jag ut mer information som du bör läsa igenom noggrant.

Kursmål

Du har nu kommit en bit i din klättring, gått flera kurser och hunnit klättra ute. Kursen är för dig som vill klättra i berg, klättra flera replängder (multipich), lära dig routefindig och kanske tänker på att bli instruktör eller vidga din kunskap om klättring. Inför kursen får du en mer detaljerad information om vad du ska tänka på och ta med innan kursstart

Kostnad

Kursavgiften är 10 500:-, ink moms, för fem dagar. I kursavgiften ingår sele, hjälm och all annan nödvändig klätterutrustning, klätterinstruktör auktoriserad av Svenska Klätterförbundet, transporter och rekommenderad utrustning (utrustningslista) du bör ta med dig.

Utöver kursavgiften tillkommer kostnader för flyg och kost/logi samt vara med i en Svensk klätterklubb och deras försäkring. Du ska vara medlem i en av Klätterförbundets klubbar och har därmed en klätterförsäkring.

Transport/Resa

Flyg till Milano eller Bologna, därifrån tåg eller buss till Bolzano, från Bolzano buss till Canazei. Eller med bil från Sverige (ganska praktiskt med egen bil om ni har mycket utrustning men det är inte något krav från vår sida).

Boende

Vit utgår från Canazei där du kan välja att bo på camping i tält, stuga eller på hotell. Har du en van, och kör ner, finns möjlighet att parkera upp i bergen.

Datum

Kursdatum publiceras i april.

Kursen utgår från Canazei om ingen annan överenskommelse gjorts. Dagarnas starttid kan variera beroende på vad vi ska klättra. Många replängder är med automatik tidig start och vi klättrar våra multipitch turer uteslutande på Sella Tornen.

Såhär gör du

  1. Boka klättring i Dolomiterna och få den bekräftad. Efter detta får du en utrustningslista skickad till dig samt utbildningsnormer från Svenska klätterförbundet.
  2. Boka boende.
  3. Boka flyg eller meddela om du kör själv.

Auktoriserad Klippklätterinstruktör

Använd alltid auktoriserad instruktör. Att vara klippklätterinstruktör innebär att man gått igenom flera års utbildning, klättrat i ett flertal berg, blivit examinerad och håller sin licens uppdaterad. Rock climbing instructor är en internationell standard under UIAA vilken talar om nivån på instruktören. Så fråga efter en auktoriserad klippklätterinstruktör.

Sydsverige Guidebyrå,
Christian Persson

Närbild på rep som används vid klättring.
Två personer klättrar på ett berg med vatten och skog i bakgrunden.